КОМПАНИЯТА

Roca на българския пазар

Рока България предлага на българския пазар интегрирани решения за банята в разнообразни стилове и пазарни сегменти посредством марките Roca, Laufen и Fayans.

Roca е създадена през 1917 г. в Испания от братята Рока и първоначално произвежда чугунени радиатори. Днес, основната продуктова линия на компанията е обзавеждането за бани. Тя води началото си от 1925 г., когато благодарение на натрупания опит в производството на чугунени радиатори, компанията започва производството на лети чугунени вани.

По-късно с производството на порцелан (1936 г.), на смесители (1953 г.) и с постепенното включване към продуктовата гама на останалите елементи, необходими за обзавеждането на бани - воден масаж, аксесоари за баня, паравани, мебели за баня, хидросауни, душ-колонки, и др., Roca се превръща в синоним на банята благодарение на качеството и богатството на предлагането. Резултатът от този дълъг процес е, че все по-често потребителите не само в Испания, а и в много други страни по света използват Roca като синоним на банята. Roca е един от най-амбициозните бизнес проекти в световен мащаб и в същото време остава 100% семеен бизнес.

Компанията навлиза на българския пазар през 1999 г. с придобиването на швейцарската група за производство на санитарен порцелан Laufen, която е собственик на завод "Фаянс" в гр.Каспичан. Днес Roca е най-големият испански инвеститор в България.

Историята на Laufen започва през 1892 г., когато е основана фабриката за глинени изделия в Лауфен, Швейцария. През 1925 г. фабриката става първият производител на санитарен порцелан в Швейцария. Само 27 години по-късно, Laufen изгражда своя собствена международна структура. Обединяването на Roca и Laufen ги извежда на челно място в света на санитарния порцелан. Днес, в рамките на групата Roca, Laufen е авангардът на новия дизайн на обзавеждането за баня, който се определя като "Стил на живот". Дизайнът на продуктите Laufen е дело на международно признати дизайнери от цял свят. Laufen се гордее, че предоставя на клиентите си най-доброто и се убеждава всеки ден, че спомага за тяхното благополучие и удоволствие, което могат да получат само от продуктите на Laufen.

Когато става въпрос за Fayans "традиция" и "българско" са ключови думи. Фабриката е основана още през далечната 1919 г., като през 1956 г. се превръща в тясно специализирана фабрика за производство на санитарен порцелан. Традицията се развива и обогатява постоянно със съвременни ценности и достижения. Да се каже, че Fayans е най-познатата българска марка за производство на санитарен порцелан, вече не е достатъчно. Като марка на Рока България АД, тя не е само производство на висококачествени продукти, а преди всичко концепция за съвременната българска баня.

Банята е строго индивидуално и лично пространство и затова свободата в избора е особено ценна. Тя се постига с качествени продукти, съобразени с търсенията и желанията на съвременния българин, който не прави изключение от световните тенденции и отделя все повече място и внимание на банята в дома си. Fayans предлага различни стилове за различни хора и домове, които могат да бъдат адаптирани според всяка индивидуалност, с гаранцията на Fayans, че ще се изпита удоволствие от избора.